Op zondag 9 augustus verzorgt Fred Schley elk half uur een rondleiding in Museum Slager bij zijn tentoonstelling TERUG IN HET MUSEUM! Fred Schley geeft informatie over de nieuwe landschappen en portretten die hij speciaal voor deze expositie heeft geschilderd. De eerste rondleiding start om 13.30 uur.

Fred Schley, wonend en werkend in Rosmalen,  geniet nationaal en internationaal bekendheid als realistisch en verfijnd schilder van landschappen en portretten. Zijn werken zijn vaak geëxposeerd, zowel in Nederland als in het Verenigd Koninkrijk. Twee keer eerder had hij solo-exposities in Museum Slager. Maar deze expositie laat zien dat Fred Schley een nieuwe koers is ingeslagen. Een persoonlijker stijl. Elk schilderij heeft een eigen verhaal en vraagt de aandacht. Dat levert veel waardering en verrassingen op.

Van jongs af aan schilderde Fred Schley landschappen uit Engeland en Schotland, geïnspireerd door zijn vele reizen in het Verenigd Koninkrijk. Nu heeft hij het Nederlandse landschap ontdekt. Het resultaat zien we in schilderijen met natuur en landschap in de omgeving van ’s-Hertogenbosch – onder andere Wamberg, het Bossche Broek, de IJzeren Man en het gebied rond het Maximakanaal – en bloemenvelden en polders in andere delen van Nederland.

 De gele zaal van Museum Slager is gereserveerd voor de portretten van Fred Schley. Voorheen schilderde Fred Schley de portretten vaak in opdracht. Nu heeft hij zelf het initiatief genomen. Te zien zijn portretten van vrienden, vriendinnen en andere mensen die Fred Schley zeer nabij zijn én zelfportretten: zeer persoonlijk en vrij geschilderd.

In de gele zaal is nu ook een kinderatelier. Museum Slager nam al deel aan acties van Museumkids. De nieuwe speurtocht omvat het hele museum: zowel de collectie van de familie Slager als de expositie TERUG IN HET MUSEUM! van Fred Schley. En in de gele zaal kunnen kinderen nu ook hun eigen zelfportret kunnen tekenen en kleuren.

De expositie TERUG IN HET MUSEUM! van Fred Schley, met nieuwe landschappen en portretten, is tot en met 11 oktober 2020 in Museum Slager te zien. Vraag aan bezoekers om zich vooraf aan te melden op de website museumslager.com.

Museum Slager, Choorstraat 8, 5211 KZ ’s-Hertogenbosch;

Openingstijden en reserveringen (verplicht): zie de website www.museumslager.com

TOEGANGSPRIJZEN: Entree € 8,50; Kinderen tot 12 jaar gratis; Kinderen van 13-18 jaar € 3,50; Museumkaart en Icomkaart: gratis

Fred Schley. Portret

Fred Schley. Slingerend bospad in Rosmalen

Fred Schley. Portret Tony

Fred Schley. Berkenbos.

Fred Schley. Polder in de buurt van Rosmalen en Kruisstraat

Fred Schley. Zelfportret
[Floating-Button id=”1″]