Persbericht

 

TERUG IN HET MUSEUM! finissage en rondleidingen met Fred Schley

De verrassende expositie TERUG IN HET MUSEUM! van Fred Schley is tot en met zondag 11 oktober in Museum Slager te zien. Op zondag 4 oktober is er een heuse finissage. Dan is Fred Schley zelf in het museum aanwezig en verzorgt hij vanaf 13.30 rondleidingen. Wilt u deelnemen aan de rondleidingen van Fred Schley op zondag 4 oktober? Laat het ons dan s.v.p. weten via telefoonnummer 073-6133216 of info@museumslager.com

De expositie TERUG IN HET MUSEUM! laat zien dat Fred Schley, die nationaal en internationaal bekendheid geniet en vele tentoonstellingen had, een nieuwe koers is ingeslagen. Hij heeft het Nederlandse landschap ontdekt en dat zien we in schilderijen van de omgeving van ’s-Hertogenbosch, van onder andere Wamberg, het Bossche Broek, de IJzeren Man en het gebied rond het Maximakanaal. De gele zaal van Museum Slager is gereserveerd voor de portretten van Fred Schley. Voorheen schilderde Fred Schley de portretten vaak in opdracht. Nu heeft hij zelf het initiatief genomen. Te zien zijn portretten van vriend(inn)en én zelfportretten: zeer persoonlijk en vrij geschilderd.

Veel bezoekers zijn verrast over en door de nieuwe werken van Fred Schley. Dit is onder andere te lezen in de reacties in het gastenboek. Ook de combinatie van de schilderijen van Fred Schley met de werken uit de vaste collectie Slagers wordt zeer gewaardeerd.

Rob Smolders, die de ontwikkeling van Fred Schley al lange tijd volgt, was ook verrast en schreef over zijn bevindingen een mooie, uitgebreide blog. Daarin schrijft hij onder andere: “Het avontuur in zijn (Fred Schleys, sve) kunst schuilt niet in het verhalen van verre reizen. Het zit in zijn vermogen kleuren aan te brengen op een stuk doek en daarmee ruimte te scheppen, een bos, beek of bergwand te verbeelden waar eerst alleen maar wit linnen was. Met een paar verfstreken palen te suggereren langs een weg die daardoor het juiste perspectief krijgt.”

 

Museum Slager, Choorstraat 8, 5211 KZ ’s-Hertogenbosch;

Openingstijden en reserveringen: zie de website www.museumslager.com

TOEGANGSPRIJZEN: Entree € 8,50; Kinderen tot 12 jaar gratis; Kinderen van 13-18 jaar € 3,50; Museumkaart en Icomkaart: gratis

Fred Schley Portret

 

 

 

 

Fred Schley Tussen twee akkers Gelderland en Portret

Fred Schley Portret en Slingerend pad Rosmalen

Fred Schley Park in Rosmalen en Zelfportret

Zelfportretten van Fred Schley