[Floating-Button id=”1″] Op 27 oktober is het 75 jaar geleden dat ’s-Hertogenbosch werd bevrijd door de Royal Welsh. De stad herdenkt en viert de bevrijding. Museum Slager sluit hierbij aan middels een grote tentoonstelling  van 25 oktober 2019 tot en met 5 januari 2020. Deze expositie biedt een unieke combinatie van verhalen en materialen van de bevrijders en een kennismaking met het werk van kunstenaars uit Wales.

In het museum wordt een sfeerkamer ingericht als een ‘officers mess’ , waarin uniformen, militaire memorabilia, schilderijen, zilverwerk en andere objecten te zien zijn, die het verleden en het heden van het regiment vertellen. Een groot aantal organisaties uit Wales en Nederland levert hieraan bijdragen, zoals het Firing Line Museum, The Regimental Museum of the Royal Welsh,  The Royal Welsh, en  het Nationaal Militair Museum.

In samenwerking met Y Galeri Caerffilli is het gelukt actueel werk van zeven kunstenaars uit Wales in het museum te exposeren. Te zien zijn werken van Jane Malvisi (keramiek), Bert Evans, Elin Siân Blake (schilderijen over en van de symboliek en het dagelijkse leven in Wales) en Barry Lewis (sculpturen van ge-recycled materiaal). De bijzondere landschappen van Wales zijn te zien in het werk van Louise Collisen Howard Jones, én in schilderijen van de Nederlandse schilder Fred Schley, die de landschappen toont vanuit een Bosch perspectief.

Flankerend aan de expositie organiseren Museum Slager en de Gemeente ’s-Hertogenbosch een flink aantal activiteiten, zoals lezingen over de bevrijding van ’s-Hertogenbosch en de rol van de Royal Welsh hierin, een lespakket en een puzzeltocht die jongeren op een educatieve manier laat kennis maken met Welsh Art en de Royal Welsh. In de zalen zullen uitgebreide zaalteksten aanwezig zijn om de bezoekers te informeren.

Noot voor de redactie:

 Museum Slager, Choorstraat 8, 5211 KZ ’s-Hertogenbosch;

Geopend op dinsdag t/m vrijdag van 11:00 tot – 17:00 uur en op zaterdag en zondag van 13:00 tot 17:00 uur.

TOEGANGSPRIJZEN
Entree € 8,50, inclusief kopje koffie/thee
Kinderen tot 12 jaar gratis; Kinderen van 13-18 jaar € 3,50
Museumkaart en Icomkaart: gratis

Bert Evans; High Respect

Bert Evans; Approaching T Time

Fred Schley; Landschappen Wales vanuit een Bosch perspectief

[Floating-Button id=”1″]