[Floating-Button id=”1″]

                                   Persbericht

 


Met ingang van donderdag 4 juni is Museum Slager in ’s-Hertogenbosch weer open. Voorlopig is bezoeken mogelijk op donderdagen, van 11.00 tot 16.00 uur, en op zondagen van 13.00 tot 17.00 uur. Bezoekers kunnen dan genieten van de vaste collectie van de acht kunstenaars uit de familie Slager én de populaire expositie ‘Bespiegelingen’ van Jelmer Wijma. Het streven is om vanaf 1 juli meer dagen open te zijn.

Conform de richtlijnen van de Museumvereniging moeten bezoekers zich vooraf melden. Dat kan via de website: https://museumslager.com/reservering-aankomsttijd/ of telefonisch via nummer 073-6133216. In het museum is het éénrichtingsverkeer. De entree is in de Choorstraat. Gemiddeld kunnen 25 bezoekers tegelijk in het museum aanwezig zijn. In de periode dat Museum Slager gesloten was, is hard gewerkt en hebben verschillende museumzalen een nieuwe kleur gekregen. Ook is in juni een nieuwe audiotour beschikbaar.

De populaire expositie ‘Bespiegelingen’ van Jelmer Wijma is verlengd tot en met zondag 5 juli. Jelmer Wijma zal op de donderdagen en zondagen zelf aanwezig zijn om informatie over zijn schilderijen te geven. Dit met uitzondering van 25 en 28 juni. Ook is rond en in de expositie van Jelmer Wijma een kinderspeurtocht georganiseerd. Dit is een gevarieerde speurtocht, die kinderen vraagt heel goed naar de schilderijen te kijken én hun fantasie te gebruiken.

Jelmer Wijma haalt de inspiratie voor zijn schilderijen uit het dagelijkse leven. Natuur, straattaferelen, theepotjes, gebouwen, portretten, deurtjes en vele andere voorwerpen zijn te zien. Zijn werk lijkt superrealistisch, maar bij nader inzien zijn het ware zoekplaatjes. De voorkant van een auto? Kijk dan naar de figuren in de bumper. En wat ligt er op het dashboard? Neem de tijd voor een schilderij en je wordt verrast en ontdekt vele lagen, vergankelijkheid, slijtage, sporen én kwinkslagen.

Jelmer Wijma’s expositie werd voor de Corona-sluiting druk bezocht en kreeg positieve reacties. In die reacties gingen bezoekers vaak in op het samenspel tussen de expositie ‘Bespiegelingen’ en de vaste collectie van de kunstenaars Slager: “De wisseltentoonstelling ‘Bespiegelingen’ van Jelmer Wijma is boeiend om te zien naast de vaste collectie van de familie Slager”.

Museum Slager, Choorstraat 8, 5211 KZ ’s-Hertogenbosch;

Geopend op donderdagen, van 11.00 tot 16.00 uur, en op zondagen van 13.00 tot 17.00 uur.

TOEGANGSPRIJZEN: Entree € 8,50, inclusief kopje koffie/thee; Kinderen tot 12 jaar gratis; Kinderen van 13-18 jaar € 3,50; Museumkaart en Icomkaart: gratis

Jelmer Wijma. Inzicht door uitzicht. 2012

Jelmer Wijma  in zijn atelier

 

 

 

 

 

 

Uit de serie “deurtjes”:

Jelmer Wijma. Rouen 1

Jelmer Wijma, Goethehuis

 

Jelmer Wijma, Goethehuis

 

Jelmer Wijma; Peperstraat

Jelmer Wijma; Marktstraat