[Floating-Button id=”1″]                                      Persbericht

 

Meet & Greet met Jean Thomassen ter afsluiting van expositie ‘Geniaal of knettergek?’ op zondag 13 oktober

Jean Thomassen zal zondag 13 oktober zelf aanwezig zijn op de laatste dag van zijn expositie ‘Geniaal of Knettergek’. Tijdens deze ‘finissage’  signeert de kunstenaar zijn boeken, is hij beschikbaar voor ‘meet&greet’ en sluit hij deze unieke tentoonstelling af. In de toekomst zullen zijn schilderijen niet meer in één expositie te zien zijn.

Kunstcritici en journalisten zijn het roerend oneens over de absurdistisch realistische schilderijen van Thomassen: is hij geniaal of knettergek? Feit is dat zijn werk, áls het te zien is, veel bezoekers trekt. En dat was ook nu het geval. De expositie is zeer druk bezocht met een topdag op zaterdag 14 september toen 650 mensen Museum Slager bezochten.

De expositie is een unieke gebeurtenis. Een kleine groep verzamelaars bezit bijna al zijn werk en een groot gedeelte is in het buitenland. Museum Slager wist de belangrijkste stukken naar Den Bosch te halen. Volgens de kunstenaar is 13 oktober absoluut de laatste dag dat zijn schilderijen in één tentoonstelling te zien zijn. In de toekomst zullen de verzamelaars hun werken niet meer uitlenen voor één expositie.

“Een schilderij van Jean Thomassen is zoveel meer dan een mooi vaasje. Het kan schokken, het grijpt je soms bij de keel. Deze schilderijen vragen je aandacht. Neem er de tijd voor, dan ontdek je zoveel geheimen. Niet voor niets worden zijn schilderijen vergeleken met die van Jeroen Bosch,” aldus Henk van der Meijden bij de opening van de tentoonstelling in augustus. Een mening die veel bezoekers delen, zo blijkt uit het gastenboek van het museum én de rubriek ‘Top of flop’ van 5 september in het Brabants Dagblad: “Thomassen heeft een ongeremde fantasie” en “Zijn techniek is subliem”.

Museum Slager, Choorstraat 8, 5211 KZ ’s-Hertogenbosch;

Geopend op dinsdag t/m vrijdag van 11:00 tot – 17:00 uur en op zaterdag en zondag van 13:00 tot 17:00 uur.

TOEGANGSPRIJZEN

Entree € 8,50, inclusief kopje koffie/thee

Kinderen tot 12 jaar gratis; Kinderen van 13-18 jaar € 3,50

Museumkaart en Icomkaart: gratis

Jean Thomassen in Museum Slager op 14 september jl.

Jean Thomassen in Museum Slager op 14 september jl.

 

1900 Web

1900 Web

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[Floating-Button id=”1″]