[Floating-Button id=”1″]
Tijdens de Open Monumentendag van zaterdag 14 september is kunstenaar Jean Thomassen aanwezig in Museum Slager in Den Bosch. Vanaf 12.00 uur signeert hij zijn autobiografie ‘1900 en gisteren, de absurde realiteit’ en gaat hij in gesprek over zijn schilderijen.

De expositie ‘Geniaal of Knettergek’ van Jean Thomassen is tot en met 13 oktober in Museum Slager te zien. Kunstcritici en journalisten zijn het roerend oneens over de absurdistisch realistische schilderijen van Thomassen: is hij geniaal of knettergek? Feit is dat zijn werk, áls het te zien is, veel bezoekers trekt. En dat is ook nu het geval.

De expositie is een unieke gebeurtenis. Een kleine groep verzamelaars bezit bijna al zijn werk en een groot gedeelte is in het buitenland. Museum Slager wist de belangrijkste stukken naar Den Bosch te halen en het is waarschijnlijk de enige en laatste keer dat u deze werken in één expositie kunt bewonderen.

“Een schilderij van Jean Thomassen is zoveel meer dan een mooi vaasje. Het kan schokken, het grijpt je soms bij de keel. Deze schilderijen vragen je aandacht. Neem er de tijd voor, dan ontdek je zoveel geheimen. Niet voor niets worden zijn schilderijen vergeleken met die van Jeroen Bosch,” aldus Henk van der Meijden bij de opening van de tentoonstelling in augustus. Een mening die veel bezoekers delen, zo blijkt uit het gastenboek van het museum en de rubriek ‘Top of flop’ van 5 september in het Brabants Dagblad: “Thomassen heeft een ongeremde fantasie” en “Zijn techniek is subliem”.

 

Museum Slager, Choorstraat 8, 5211 KZ ’s-Hertogenbosch;

Geopend op dinsdag t/m vrijdag van 11:00 tot – 17:00 uur en op zaterdag en zondag van 13:00 tot 17:00 uur.

TOEGANGSPRIJZEN

Entree € 8,50, inclusief kopje koffie/thee

Kinderen tot 12 jaar gratis; Kinderen van 13-18 jaar € 3,50

Museumkaart en Icomkaart: gratis

Figuur 1. Last  judgment day

 

Figuur 2. The artist