PERSBERICHT

 

De nieuwe expositie van de collectie van Museum Slager: “Hét museum voor realistische kunst in ’s-Hertogenbosch”

Museum Slager beschikt over zeer veel werken van de acht kunstenaars Slager. Ook nu nog ontvangt het museum regelmatig schenkingen. Zo is wat begon met de erfenis van Suze en Hein Bergé uitgegroeid tot een prachtige veelzijdige collectie waarmee het mogelijk is om elke drie jaar een nieuwe expositie in te richten.

Vanaf 12 december 2023 is de nieuwe herinrichting te zien. Nieuw in ‘Hét museum voor realistische kunst in ’s-Hertogenbosch’ is de actuele thematische indeling en informatie over de kunstenaars en hun werken. De werken van de kunstenaars Slager zijn te zien in zalen met thema’s zoals ’s-Hertogenbosch als garnizoensstad, het culturele leven in de stad en de (ontwikkeling van) kunstopleidingen. Ook wordt in twee zalen apart aandacht gegeven aan de vier vrouwelijke kunstenaars Slager.

De Eregalerij brengt een eerbetoon aan de veelzijdigheid van de schilders Slager met de mooiste portretten, landschappen, stillevens en stads-en dorpsgezichten. De expositie laat hiermee het grote vakmanschap van de kunstenaars Slager zien als ook hun grote betekenis voor de ontwikkeling van de stad ’s-Hertogenbosch, van garnizoensstad tot cultuurhoofdstad van het zuiden.

Museum Slager, Choorstraat 8, 5211 KZ ’s-Hertogenbosch; Geopend op dinsdag t/m zaterdag van 11:00 tot – 17:00 uur en op zondag van 13:00 tot 17:00 uur. 1e en 2e Paasdag gesloten. TOEGANGSPRIJZEN: Entree € 12,50 (VANAF 1-1-2024  13,00) inclusief kopje koffie/thee. Kinderen tot 12 jaar gratis; Kinderen van 13-18 jaar € 4,00; Museumkaart en Icomkaart: gratis

Jeannette met grote hoed