HET MUSEUM

Museum Slager is een bijzonder museum. U krijgt als bezoeker een uniek inkijkje in het leven en werk van een schildersfamilie; de familie Slager in ‘s-Hertogenbosch. Met acht schilders ziet u een interessante ontwikkeling in de schilderkunst gedurende drie generaties. En niet te vergeten, een boeiend beeld van het culturele en sociale leven in ‘s-Hertogenbosch tussen 1840 tot einde van de 20ste eeuw.

Het museum bestaat uit vier samengevoegde panden. Met de timpanen boven de vensters vertoont de architectuur van het pand kenmerken van de neo-renaissance. “Choor” in de straatnaam verwijst naar het priesterkoor van de nabijgelegen Sint Janskathedraal.

Wat begint met de erfenis van de kunstwerken binnen de familie, groeit in ruim veertig jaar uit tot een prachtige veelzijdige collectie. Vanuit een eigen depot met een diversiteit aan werken is er steeds een dynamische en afwisselende expositie mogelijk. Museum Slager blijft daardoor altijd interessant om te bezoeken. Zeker omdat er driemaal per jaar bijzondere wisselexposities op het gebied van realistische kunst te zien zijn. “”

BEZOEKADRES

Choorstraat 8
5211 KZ ‘s-Hertogenbosch
(Op slechts enkele passen lopen van de prachtige Sint-Janskathedraal)

Met de auto? Hier vindt u informatie over parkeren in ‘s-Hertogenbosch

HOP ON HOP OFF BUS

De GRATIS elektrische hop-on-hop-off bus van de Blauwe Engelen stopt ook bij Museum Slager voor de deur.

Rijtijden: dinsdag t/m zaterdag tussen 10.00 en 17.00 uur en zondag tussen 10.00 en 14.30 uur.

Meer informatie

TOEGANGSPRIJZEN

– Entree € 13,- met gratis een kopje koffie of thee
– Kinderen tot 12 jaar gratis
– Kinderen van 13-18 jaar € 4,-
– Groepen: € 10,- per groepslid
– Museumkaart en Icomkaart: gratis

Het is ook mogelijk een rondleiding door het museum te boeken. Dat kan telefonisch (073-6133216) worden gereserveerd. De kosten hiervoor bedragen € 30,-.

OPENINGSTIJDEN

Het museum is geopend op
* dinsdag van 11:00 tot 17:00 uur
* woensdag van 11:00 tot 17:00 uur
* donderdag van 11:00 tot 17:00 uur
* vrijdag van 11:00 tot 17:00 uur
* zaterdag van 11:00 tot 17:00 uur
* zondag van 13:00 tot 17:00 uur

Zaterdag 22 juni 2024 is het museum open van 11:00 tot 14:00 uur

Vrijdag 11 oktober 2024 is het museum gesloten

Het museum is gesloten op de volgende dagen:
* Alle maandagen
* Eerste en Tweede Kerstdag
* Eerste en Tweede Paasdag
* Eerste en Tweede Pinksterdag
* De elfde van de elfde, 11 november
* Oudjaarsdag en Nieuwjaarsdag
* Carnaval (zaterdag t/m dinsdag)
* Koningsdag

MUSEUMWINKEL

De museumwinkel is een reden op zich om eens langs te komen bij het Slager museum. En het mooie is, ook zonder museumkaartje bent u van harte welkom! Het assortiment is verrassend en onalledaags. De smaakvol ingerichte winkel is de plek voor mooie en originele cadeaus voor uzelf of voor een ander.

Bij iedere nieuwe wisseltentoonstelling wordt de collectie aangepast met relevante boeken en andere producten die in het thema van de expositie passen. Ook vindt u in de winkel een royale collectie (kunst) boeken en ansichtkaarten. De museumwinkel is open tijdens de openingsuren van het museum.

TOEGANKELIJKHEID VOOR ROLSTOELEN

Het museum is toegankelijk voor mensen in een rolstoel. Wel moet worden aangetekend dat het hoger gelegen deel van ons pand bereikbaar is via een omweg.

AUDIOTOUR

Het museum beschikt over een audiotour die via uw eigen mobiele telefoon of tablet is te beluisteren. Daarbij kan gekozen worden voor de Nederlandse of de Engelse versie. Deze audiotour geeft achtergrondinformatie zowel over het bijzondere gebouw waarin het museum is gevestigd, als over de familie Slager en de schilderstukken die van deze familieleden thans worden geëxposeerd. Indien u daarbij een oor- of koptelefoon wilt gebruiken, dan verzoeken we u in het kader van de coronavoorschriften die zelf mee te brengen.
Wilt u een voorproefje van de audiotour, klik dan op onderstaande knop