Presentatie Biking the world – Amsterdam to Rome, een boek van  Lori Tierney

Presentatie Biking the world – Amsterdam to Rome, een boek van  Lori Tierney

Op donderdag 10 november 2022 presenteert Lori Tierney om 17.00 uur in Museum Slager haar boek: Biking the World – Amsterdam to Rome. Een mooi spannend boek, waarin zij het hoe en waarom van haar fietstocht beschrijft van het Centraal Station in Amsterdam naar het St. Pietersplein in Rome. Lori Tierney fietste 2.520 km over heuvels en grindpaden, langs rivieren, door stedelijke en landelijke landschappen en had verrassende ontmoetingen. Het boek is geschreven in het Engels, kost € 18,50 en de opbrengst gaat naar de Lori Tierney Foundation, die kinderen in plattelandsgebieden in Kenia helpt naar school te gaan en zorgt voor eten op school.

Lori Tierney: “Fietsen is een van de meest intensieve, meeslepende manieren om een land te ervaren, te zien en te leren kennen. Soms voelde het alsof ik reisde als een tijdreiziger door de Etruskische, Middeleeuwse, Romeinse en Renaissance periodes. Het idee niet te weten waar je ‘s-avonds zou zijn, of wat je overdag zou tegenkomen, gaf een heerlijk gevoel van vrijheid en tegelijkertijd het vertrouwen dat je wist dat het goed zou komen. Ik hoefde alleen mijn benen te gebruiken en te trappen.”

Lori Tierney (1952), geboren en opgeleid in Engeland, werkte in Nederland eerst bij de Radboud Universiteit. Bekendheid kreeg zij vooral door haar 42-jarige loopbaan bij het Regina Coeli Taleninstituut in Vught. Daar was ze docente Engels, hoofd van de Engelse afdeling en tot slot Director of Client Relations. Als boegbeeld van Regina Coeli heeft ze het verhaal en de specifieke kwaliteiten (“de nonnen van Vught”) nationaal en internationaal uitgedragen.

Na haar pensioen is Lori Tierney in 2019 haar eigen leerbedrijf ‘Nomadic Educator’ gestart. Ze geeft les in Europa en Afrika. Rond dezelfde tijd begon ze ook lange afstand routes in Europa te fietsen om geld in te zamelen de Lori Tierney Foundation, die kinderen in Kenia helpt.

De boekpresentatie op 10 november is van 17.00 tot 19.00 uur. Candida Snow, directeur van Snow CC, Intercultural management & skills training, leidt de bijeenkomst. Lori Tierney zal het eerste exemplaar van het boek overhandigen aan Hans Reitsma, de fietsroutemaker die de route naar Rome ontwierp.

Bijwonen van de boekpresentatie is gratis.

Lori Tierney tijdens haar fietstocht

Lori Tierney op de fiets gearriveerd in Rome

Het boek ‘Biking the World – Amsterdam to Rome’

Lori Tierney

Lori Tierney

Datum

10 nov 2022
Verlopen

Tijd

17:00 - 19:00

Kosten

De normale toegangsprijzen zijn van toepassing

Locatie

Museum Slager
Museum Slager, 's-Hertogenbsoch
Categorie
Ga naar de bovenkant