‘Pats. Boem. Laat u verleiden!’, een nieuwe expositie van Hanneke Gommers

‘Pats. Boem. Laat u verleiden!’, een nieuwe expositie van Hanneke Gommers

Op zondag 19 maart 2023 opent de nieuwe expositie ‘Pats! Boem. Laat u verleiden door Hanneke Gommers’. Het is een brede gevarieerde tentoonstelling met bekende én nieuwe werken van hoge kwaliteit. De schilderijen bevatten veel verrassingen en nodigen bezoekers daarom uit om heel goed te kijken. Vandaar de titel: ‘Pats. Boem. Laat u verleiden!’.

Hanneke Gommers, geboren en opgegroeid in Vught, tekende en schilderde van jongs af aan. Ze volgde de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg en geeft nu zelf een dag in de week les in Waalwijk. Hanneke Gommers woont in de landelijke omgeving bij de Essche Stroom en dat buitengebied met zijn natuur, planten en dieren, is een belangrijke inspiratiebron voor haar werk. Bijzonder is vooral de combinatie, die zij maakt met werken van grote meesters. “Ik leen de voorstelling om mijn werk een twist te geven, een sterkere emotionele lading of juist om betekenis te ontkrachten.“

Hanneke Gommers speelt met vroeger en nu en met schilders zoals Picasso, Matisse, Caravaggio en Rubens. ‘Playfulness’ is geïnspireerd door een bekend portret van Picasso van zijn vriendin Marie Therese. ‘Fruitfulness’ verwijst naar vruchten die Caravaggio schilderde, waarover Hanneke Gommers een abstract patroon heeft geschilderd. ‘Les demoiselles de Paris’ is ontleend aan een recente foto van Hanneke en vriendinnen voor het bekende café “Les deux Magots” in Parijs, waar vele kunstenaars dagelijks samen kwamen. Hanneke Gommers: “De herkenbaarheid van mijn vriendinnen is dan ver te zoeken, maar het gaat me om de ontregeling die ik schilderkunstig teweeg kan brengen. Ik leen van mijn vroegere schildercollega’s de compositie, de toets, de afbeelding of een deel daarvan en combineer dat met mijn eigen werkelijkheid.” Zo bestaat elk schilderij uit abstracte of juist herkenbare lagen die Hanneke Gommers met elkaar verbindt.

‘Pats. Boem. Laat u verleiden!’ van Hanneke Gommers is van 19 maart tot en met 19 juli 2023 te zien in Museum Slager. Hanneke Gommers zal ook regelmatig aanwezig zijn voor een Meet & Greet, op de zondagen 16 april, 21 mei en 18 juni 2023.

 Museum Slager, Choorstraat 8, 5211 KZ ’s-Hertogenbosch; Geopend op dinsdag t/m zaterdag van 11:00 tot – 17:00 uur en op zondag van 13:00 tot 17:00 uur. Gesloten op 1e en 2e Paasdag.

TOEGANGSPRIJZEN: Entree € 12,50 inclusief kopje koffie/thee. Kinderen tot 12 jaar gratis; Kinderen van 13-18 jaar € 4,00; Museumkaart en Icomkaart: gratis

‘Fruitfulness’ van Hanneke Gommers

Playfulness. Hanneke Gommers

Schilderij ‘Daisy’ van Hanneke Gommers

Fragment uit het schilderij ‘Les demoiselles de Paris’ van Hanneke Gommers

 

Datum

19 mrt 2023 - 16 jul 2023
Verlopen

Tijd

Gehele dag

Kosten

De normale toegangsprijzen zijn van toepassing

Meer Info

Meer Lezen
Categorie
Ga naar de bovenkant