Lezing ‘Wolfgang Amadeus Mozart: een muzikaal genie’ door Cees Hollenberg

Lezing ‘Wolfgang Amadeus Mozart: een muzikaal genie’ door Cees Hollenberg

Cees Hollenberg verzorgt de lezing in Museum Slager op dinsdag 7 maart.

Het onderwerp is de muziek van Wolfgang Amadeus Mozart.

 

Cees Hollenberg studeerde Musicologie en Schoolmuziek en was 35 jaar werkzaam in het muziekonderwijs. Hij is een boeiend verteller en brengt zijn verhalen met humor. Cees weet zeker dat Mozart moet hebben geweten hoe bijzonder zijn talent was. “Alles wat hij aanraakte, werd goud. Maar hij was niet iemand aan wie je het genie kon aflezen”,  vertelt hij. “Mozart was geen Marlon Brando, die bij binnenkomst de aandacht trok. Hij leed daar wellicht onder. Misschien heeft hij ons daarom steeds weer willen boeien met zijn muziek.”

De muziek van Mozart is helder en toegankelijk, zeer modieus, maar ook spannend, vindt Cees.  “Steeds zet hij je op het verkeerde been en zorgt hij voor plotselinge verrassingen.” Cees Hollenberg zal u dit laten ervaren en laten horen aan de hand van onder meer Mozarts pianoconcerten, zijn opera La Nozze di Figaro en zijn laatste opus: het Requiem.

Cees Hollenberg neemt u graag mee in de bijzondere muzikale wereld van Wolfgang Amadeus Mozart.

Het museum is vanaf 9.00 uur open. De lezing begint om 9.30 uur en de bijeenkomst duurt tot ca. 11.30 uur. De entreeprijs bedraagt € 12,50.  Vrienden en houders van een museum- of icomkaart betalen een toeslag van €6,-.

Datum

07 mrt 2023
Verlopen

Tijd

09:30 - 11:30

Kosten

€ 12,50, Vrienden en kaarthouders betalen toeslag van €6,
Categorie
Ga naar de bovenkant