Lezing: Titus Meeuws, creatief

Lezing: Titus Meeuws, creatief

Op dinsdag 5 maart 2024 verzorgt kunstenaar Titus Meeuws van 9.30 tot 11,30 uur een lezing in Museum Slager. Titus Meeuws kreeg landelijke bekendheid in het televisieprogramma De Nieuwe Vermeer waarin hij als het Verdwenen Straatje van Vermeer schilderde en daarmee de tweede prijs won. Dit schilderij is in april en mei 2023 in Museum Slager te zien geweest.

Titus Meeuws

Titus Meeuws volgde de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag en is meer dan 25 jaar actief als kunstenaar. Hij schildert impressionistische stadsgezichten en huisportretten in opdracht. Zijn werk is opgenomen in collecties van o.m. de Tweede Kamer, het Haags Gemeentearchief, musea in Katwijk en Scheveningen en van Unilever. Zijn werk wordt regelmatig geëxposeerd in galeries voor figuratieve kunst in Amsterdam, Den Haag en Utrecht.

Vanaf eind 2023 verzorgt Titus Meeuws ook lezingen over creatieve processen. In de lezing op 5 maart zal hij ook ingaan op het creatieve proces. Bij het maken van een schilderij gaat het hem erom op basis van licht en objecten die hij ziet een bevredigende compositie te vinden waarbinnen objecten een evenwichtige samenstelling vormen met schaduwen en lichtreflecties.

De entreekosten zijn €6,- voor Vrienden van Museum Slager en houders van een Museumkaart. Voor andere deelnemers is de toegangsprijs €13,00. Graag vooraf aanmelden.

Titus Meeuws: Verdwenen Straatje

Inschrijven

Gereserveerde plaats(en)
Available Plaatsen: 27
Het "Gereserveerde plaats(en)" ticket is uitverkocht. Je kunt een ander ticket of een andere datum proberen.

Datum

05 mrt 2024

Tijd

09:30 - 11:30
Categorie
RESERVEER
Ga naar de bovenkant