Lezing Jheronimus Bosch door drs. Birgitte Mommers

Lezing Jheronimus Bosch door drs. Birgitte Mommers

[Floating-Button id=”1″]

Op woensdag 3 augustus 2022 van 9.30-11.30 uur zal in museum Slager door Drs. Birgitte Mommers van Art en Leisure weer een lezing gegeven worden aansluitend bij de wisselexpositie ‘Met dank aan Jheronimus” van galerie Lieve Hemel uit Amsterdam.

 Messen met oren, en mensen in aardbeien. Er is maar één kunstenaar die zo’n rijke verbeeldingskracht heeft, en dat is Jheronimus Bosch. Hij bevolkte zijn schilderijen met wonderlijke wezens, engelen en duivels, betekenisvolle dieren, en mensen die zich bezighouden met vaak vreemde activiteiten. Het maakt zijn schilderijen tot de dag van vandaag wereldwijd geliefd en beroemd. Geniet u ook zo van de fantastische beeldtaal van Jheronimus Bosch, en bent u benieuwd tegen welke context deze tot stand kwamen? Of wilt u ontdekken welke symboliek verborgen ligt in zijn werken? Dan mag u deze lezing niet missen. Schrijf u dus nu nog in!

Jheronimus (Jeroen) Bosch werd ca. 1450 geboren in het hart van ’s Hertogenbosch als Jheronimus van Aken. Hij kwam uit een echt schildersnest: onder andere zijn vader en enkele van zijn broers  waren ook kunstenaar.  Zijn werk is onlosmakelijk verbonden met de stad, waar hij zijn hele leven bleef wonen. Zo vormt zijn huis, gelegen aan de Grote Markt, al een eerste aanknopingspunt voor de inspiratie voor zijn beeldtaal.

Jheronimus Bosch maakte ongeveer 25 schilderijen, maar er is ook een groot aantal vervalsingen en kopieën van navolgers in omloop. Het getuigt van de grote populariteit van zijn werk. De meesten van zijn authentieke werken vindt u echter niet in Nederland. Wilt u bijvoorbeeld genieten van zijn absolute topstukken, zoals de Tuin der lusten?  Dan zult u moeten afreizen naar het Prado in Madrid.

Stap in de wereld van Jheronimus Bosch. U maakt met deze lezing onder andere kennis met de symboliek in De marskramer, en u ontdekt waarom of u toch overal uilen tegenkomt in zijn werk. Natuurlijk reizen we ook uitgebreid door De tuin der lusten, zijn beroemdste werk. Laat u verbijsteren door alle details in zijn werk en schrijf u nu nog in! Reist u mee door de fantastische wereld van Jheronimus Bosch?

Voor vrienden is de lezing gratis, museumkaarthouders betalen € 5 en voor alle anderen betalen € 9,- p.p. Aanmelden kan via onderstaand formulier of via een email naar secretariaat@museumslager.com

Drieluik “Tuin der Lusten” van Jeronimus Bosch

Uitverkocht!

Datum

03 aug 2022
Verlopen

Tijd

09:30 - 11:30

Kosten

Vrienden: gratis, Museumkaarthouders: € 5,- en alle anderen: € 9,-

Locatie

Museum Slager
Museum Slager, 's-Hertogenbsoch
Categorie

Spreker

  • drs. Birgitte Mommers
    drs. Birgitte Mommers
    Kunsthistorica

    Kunst is voor iedereen! Dat is het motto van kunsthistorica Birgitte Mommers. Zij ziet het dan ook als haar missie om zoveel mogelijk mensen op een ontspannen, toegankelijke manier van kunst te laten genieten in de vorm van een rondleiding of een lezing. En dat is precies waar haar bedrijf Art & Leisure voor staat: kunst en ontspanning.

Ga naar de bovenkant