Lezing Hans Tap

Hans Tap

Lezing Hans Tap

Hans Tap werkt aan een boek over de bijzondere geschiedenis en ontwikkeling van Goos Murman en zijn zoon Reyer, dat eind 2024 zal verschijnen. Goos en Reyer Murman kwamen voort uit het geslacht Murman dat meer dan drie eeuwen tot de elite van de westelijke Betuwe hoorde. De vermogende familie was onafgebroken vertegenwoordigd in lokale en regionale besturen (als maire, burgemeester, gemeenteraadslid, schout, heemraad, veilingbestuurder) of in de magistratuur ) als notaris, rechter of advocaat). Goos en Reyer braken met deze lange traditie en kozen voor een kunstenaarsbestaan.

Beiden hadden na elkaar connecties met de kunstenaarsfamilie Slager. Goos kreeg privéonderricht van Piet en Jeannette Slager. In 1916 exposeerde hij met Piet. Hij werd zeer succesvol in de bloemstillevens, mede dankzij Jeannette. Reyer had als student aan de kunstacademie in ’s-Hertogenbosch les van Piet en Frans Slager. Hun invloed is zichtbaar in zijn wek. Op advies van Piet zette hij zijn opleiding voort in Antwerpen.

Hans Tap, geboren in Tiel, werkte jarenlang in het onderwijs en volgde ‘s avonds cursussen portret- en modeltekenen bij Artibus in Utrecht. Ook is hij als muzikant actief. Het verhaal van Goos en Reyer Murman boeit hem zeer. In zijn boek beschrijft hij de ontwikkelingen die zij doormaken en of en hoe zij erin slagen professioneel goed werk af te leveren.

1929. Reyer Murman, achterste rij, in les van Frans Slager, midden met baard, Kunstacademie ‘s-Hertogenbosch

In zijn lezing op dinsdag 2 april zal Hans Tap vertellen over de ontwikkelingen van Goos en Reyer Murman en hun relaties met de familie Slager. De lezing is van 9.30 – 11.30 uur (inloop vanaf 9.15 uur). De entreekosten zijn €6,- voor Vrienden van Museum Slager en houders van een Museumkaart. Voor andere deelnemers is de toegangsprijs €13,00. Graag vooraf aanmelden en dat kan hieronder.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inschrijven

Gereserveerde plaats(en)
Available Plaatsen: 36
Het "Gereserveerde plaats(en)" ticket is uitverkocht. Je kunt een ander ticket of een andere datum proberen.

Datum

02 apr 2024

Tijd

Gehele dag
Categorie
RESERVEER
Ga naar de bovenkant