Kinderdag in de voorjaarsvakantie

Kinderdag in de voorjaarsvakantie

Maak je eigen masker

Nog ideeën voor bijzondere maskers? Kom na carnaval op donderdag 15 februari naar Museum Slager voor een speciale kinderdag. Kinderen, met hun ouders, opa’s, oma’s, ooms en tantes zijn weer van harte welkom voor een creatieve en interessante middag in ons museum.

Eén van de museumzalen wordt ingericht als kinderatelier. In dit kleurenparadijs kunnen kinderen hun eigen masker versieren en een Slager-kleurplaat maken. Verder heeft Museum Slager uitdagende en leerzame speurtochten. De vragen leiden de kinderen langs de nieuwe schilderijen van de familie Slager die sinds december in het museum hangen. Enkele vragen gaan over de nieuwe tijdelijke expositie: ‘Fotografie met een schildersziel’. We hebben speurtochten voor kinderen van 5 t/m 8 jaar en van 9 t/m 12 jaar. De app waarmee kinderen tekenles krijgen van Piet Slager is beschikbaar. Tot slot kunnen de oudere kinderen het dobbelspel spelen. De verrassende vragen van het spel laten je anders kijken en nadenken over de kunst in het museum.

Voor iedereen is er gratis ranja, koffie/thee en koek. Aan het eind van het museumbezoek ligt er een leuke verrassing klaar.

De kinderdag is op donderdag 15 februari van 11.00 tot 17.00 uur. Kinderen tot 18 jaar hebben gratis toegang. Ouders, opa’s en oma’s betalen de reguliere toegangsprijs. De Museumkaart is geldig. Graag vooraf reserveren en/of laten weten dat je komt en liefst ook ongeveer hoe laat. Dat kan via telefoonnummer 0736133216 of via e-mail, educatie@museumslager.com.

Datum

15 feb 2024
Verlopen

Tijd

11:00 - 17:00
Categorie
Ga naar de bovenkant