Kinderdag in de Kerstvakantie: woensdag 3 januari 2024

Kinderdag in de Kerstvakantie: woensdag 3 januari 2024

Kinderdag in de Kerstvakantie

Extra: lange zangworkshop in de middag

In de Kerstvakantie even niet onder de kerstboom, kom op woensdag 3 januari naar Museum Slager voor een speciale kinderdag met zangworkshop. Kinderen, met hun ouders, opa’s, oma’s, ooms en tantes zijn weer van harte welkom voor een leuke en interessante middag in ons museum.

Tijdens de kinderdag in oktober hebben we voor het eerst samengewerkt met Schola Cantorum, de kooropleiding van de Sint Jan Kathedraal uit Den Bosch. De kinderen en hun begeleiders hebben genoten. Reden genoeg om daarmee door te gaan. We houden op 3 januari een zangworkshop aan van minimaal drie kwartier. De workshop start om 14.00 uur onder leiding van de dirigent van de Schola. Het belooft weer een boeiende en creatieve workshop te worden boordevol leuke liedjes en met veel zangplezier. Aan de hand van de kerstmusical van Jetse Bremer, gecomponeerd in 2000 voor de jeugd van de Schola worden enkele kerstliederen samen gezongen. Zonder meer een leuke ervaring. Alle kinderen (en hun begeleiders) zijn welkom om mee te doen.

Daarnaast heeft Museum Slager uitdagende en leerzame speurtochten voor kinderen in de leeftijd van 5 t/m 8 jaar en van 9 t/m 12 jaar. De speurtochten zijn helemaal vernieuwd. Ze sluiten aan bij de nieuwe schilderijen van de familie Slager, die sinds begin december in het museum hangen. Enkele vragen gaan ook over de nieuwe tijdelijke expositie: ‘Fotografie met een schildersziel’. De app waarmee kinderen tekenles krijgen van Piet Slager is beschikbaar. Tot slot kunnen de oudere kinderen het dobbelspel spelen. De verrassende vragen van het spel laten je anders kijken en nadenken over de kunst in het museum.

Eén van de museumzalen wordt ingericht als kinderatelier. In dit kleurenparadijs kunnen kinderen knutselen en een Slager-kleurplaat maken. Voor iedereen is er gratis ranja, koffie/thee en koek. Aan het eind van het museumbezoek krijgen de kinderen een leuke verrassing.

 

De kinderdag is op 3 januari van 11.00 tot 17.00 uur. Kinderen tot 18 jaar hebben gratis toegang. Ouders, opa’s en oma’s betalen de reguliere toegangsprijs. De Museumkaart is geldig. Graag vooraf reserveren en/of laten weten dat je komt en liefst ook ongeveer hoe laat. Dat kan via telefoonnummer 0736133216 of via e-mail, educatie@museumslager.com.

Datum

03 jan 2024
Verlopen

Tijd

11:00 - 17:00

Kosten

Kinderen tot 18 jaar gratis toegang. Ouders, opa’s en oma’s betalen de reguliere toegangsprijs
Categorie
Ga naar de bovenkant