Derde Piet Slager Concert

Derde Piet Slager Concert

Op zaterdag 8 juli organiseert Museum Slager het derde Piet Slager concert. Initiatiefnemer is Lucas Hagemans, die in 2022 twee eerdere versies organiseerde. Beide waren zeer geslaagd. Daarom is er nu een nieuwe mogelijkheid om een concert bij te wonen.
Lucas Hagemans geeft tijdens de concerten informatie over de muzikanten, het programma en het culturele leven in ’s-Hertogenbosch. De concerten bieden zo een fraai en gevarieerd inkijkje in de ‘gemeenschapskunst’ in ’s-Hertogenbosch in de periode 1870-1930. Lucas Hagemans heeft zich verdiept in de muziekcultuur van ’s-Hertogenbosch in die periode en kwam tot zeer verrassende ontdekkingen. Bossche musici hadden veel contacten en netwerken, nationaal en internationaal. Multigetalenteerde kunstenaars waren eerder regel dan uitzondering. Schilders zoals Piet Slager, Herman Moerkerk en Jan Toorop waren ook bekwaam op de piano en in ’s-Hertogenbosch waren verschillende muziekgezelschappen actief.

Het programma deze middag bestaat in ieder geval uit delen van werken van:

  • Bach – Sinfonias
  • Beethoven duo voor clarinet/fagot maar dan gespeeld door viool/cello
  • Ravel – Sonate voor viool en cello
  • Glière – 8 Pieces, Op. 39
  • Vasks – Castillo Interior
  • Piazzolla – Libertango

Chronologisch en geografisch een soort “Matinée Variée”, met veel verschillende kleuren. Aan het eind nog flink wat pit in strijktrio formatie als we Piazzolla aanvatten. Een heel mooi programma dus met veel afwisseling. Vooraf geeft Lucas Hagemans een inleiding van max. 15 min. Daarna speelt het Duo Coppools-Bossier, bij enkele onderdelen aangevuld met Lucas Hagemans.

Duo Coppoolse-Bossier dat bestaat uit violiste Irene Bossier en cellist Cor Coppoolse is een strijkduo dat zich voornamelijk richt op het klassieke repertoire. Ook maken ze uitstapjes naar filmmuziek of meer lichte muziek zoals jazz. Irene en Cor vullen met hetzelfde gemak een grote concertzaal als een huiskamer met hun muziek die heerlijk in het gehoor ligt!

Het Piet Slager concert op zaterdag 8 juli is van 16.00 tot 18.00 uur (inloop vanaf 15.30 uur). De entréeprijs is € 12,50. Museumkaarthouders betalen € 6 toeslag. Vrienden hebben recht op 1 gratis zomerconcert. Graag vooraf reserveren.  Reserveren voor dit concert kunt u hieronder doen. Betalen doet u op de dag zelf aan onze kassa.

Piet Slager Concert in Museum Slager d.d. 23 juli 2022. Foto: Rens Bressers Fotografie

Lucas Hagemans tijdens het Piet Slager Concert d.d. 23 juli 2022. Foto: Rens Bressers Fotografie

Datum

08 jul 2023
Verlopen

Tijd

16:00 - 18:00

Kosten

€ 12,50 inclusief pauze consumptie. Museumkaart-houders betalen € 6 toeslag. Vrienden 1 zomerconcert gratis.
Categorie
Ga naar de bovenkant