17 maart: Meet & Greet én interview met Marie-Jeanne van Hövell tot Westerflier

Marie-Jeanne

17 maart: Meet & Greet én interview met Marie-Jeanne van Hövell tot Westerflier

Tot en met zondag 14 april 2024 is in Museum Slager de expositie ‘Fotografie met een Schildersziel’ van Marie-Jeanne van Hövell tot Westerflier te zien. De tentoonstelling trekt veel bezoekers en krijgt mooie reacties. Op zondag 17 maart aanstaande is er weer een Meet & Greet met fotografe Marie-Jeanne. Voorafgaand aan de Meet & Greet zal Renée Spermon Marie-Jeanne van Hövell tot Westerflier interviewen over haar foto’s, levensloop, publicaties en haar beleving van deze en eerdere exposities

Marie-Jeanne van Hövell tot Westerflier: At the Window Bartolottihuis (l), Contemplation 3 (m) en At the Window Huis Barnaart (r)

Het interview Van Renée Spermon met Marie-Jeanne van Hövell tot Westerflier is op zondag 17 maart van 12.00 tot 13.00 uur. De entreekosten zijn €6,- voor Vrienden van Museum Slager en houders van een Museumkaart. Voor andere deelnemers is de toegangsprijs €13,00. Aansluitend is van 13.00 tot 17.00 uur de Meet & Greet.
Voor het bijwonen van het interview moet worden gereserveerd en dat kan elders op deze webpagina. Voor “Meet & Greet” is reserveren niet nodig.

Marie-Jeanne van Hövell tot Westerflier heeft in 25 jaar tijd een rijk en divers oeuvre ontwikkeld en een unieke positie opgebouwd binnen de Nederlandse fotografie. Zij fotografeert met de analoge Hasselblad camera en werkt alleen met natuurlijk licht. De interieurfoto’s met een menselijke figuur en haar stillevens doen denken aan bekende Nederlandse schilders als Johannes Vermeer en Clara Peeters. In een eerdere lezing over de fotografie van Marie-Jeanne vertelde kunsthistoricus Titus Eliëns: “Het interessante is dat de mensen op de foto het interieur een andere beleving geven. Ze vangen licht. Soms stralen ze ook licht af. Weer een andere keer werpen ze een schaduw. De menselijke figuur wordt hier gebruikt om de werking van het licht te laten zien.”

Marie-Jeanne van Hövell tot Westerflier met Paula Bierman (r)

Marie-Jeanne van Hövell tot Westerflier groeide op in Erp en Helvoirt. Zij vindt het zeer bijzonder met haar expositie nu in Brabant terug te zijn en geniet van de ontmoetingen, reacties en Meet & Greets. “Het zijn mooie en enerverende middagen. Mensen komen van heinde en verre en steeds ontmoet ik mensen die ik jaren niet meer gezien heb.

De speciale ontmoeting op 18 februari jl. met Paula Bierman was ongelofelijk leuk. Paula heeft mij lang geleden nog de fles gegeven.”

Datum

17 mrt 2024
Verlopen

Tijd

12:00 - 13:00
Categorie
Ga naar de bovenkant